Dakbedekking

Keuze in dakbedekkingen

dakbedekkingWij bij Van de Water komen diverse klanten tegen die vragen hebben over de dakbedekking van hun nieuwe pand. Ook komt u voor de keuze tussen verschillende soorten dakbedekking te staan wanneer u een bestaand dak vervangt. In beide gevallen bieden wij de juiste oplossing aan tegen een aantrekkelijke prijs. Bij de keuze tussen diverse soorten dakbedekking vervullen wij een adviserende rol en kunnen we al uw vragen beantwoorden.

Bitumen en pannen

Verreweg de twee meest gebruikte soorten dakbedekking zijn pannen en bitumen. Beide met hun eigen unieke kwaliteiten en voordelen. Bij platte daken ligt bitumen of een ander soort kunststof het meest voor de hand. De kosten verschillen per materiaal, maar ook de onderhoudsnoden en de levensduur. Wat levensduur betreft zijn dakpannen een voor de hand liggende keuze. Dakpannen worden op de meeste schuine daken in Nederland toegepast. Qua prijs ook een zeer aantrekkelijke optie en buiten standaardcontroles en eventuele stormschade zijn dakpannen ook zeer onderhoudsarm.

Reparatie en herstel van pannen en bitumen

Wanneer u schade heeft aan bestaande dakbedekking, bitumen of pannen, dan is Van de Water snel ter plaatse voor herstel. Een lekkage ziet u immers liefst zo snel mogelijk verholpen. Normaal gesproken zult u bij een lekkage niet voor de keuze komen te staan tussen verschillende dakbedekkingen. Enkel wanneer de lekkage ontstaan is doordat uw huidige dakbedekking aan het einde van zijn technische levensduur is valt een nieuwe type dakbedekking te overwegen. Met name bitumen is aan het einde van zijn levensduur, als gevolg van uitrekking en inkrimping door temperatuurverschillen, gevoelig voor lekkages. Ook als u geen last heeft van lekkages komen wij graag met u de staat van uw dak inspecteren.

U kunt Dakdekker van de Water bereiken op: 06-48409880.