Soorten Dakbedekking

Soorten dakbedekkingen

Dak dekker
Nieuwe dakbedekking betekent dat u voor een interessante keuze komt te staan. Behalve de verschillende opties die er zijn voor platte en schuine daken, zijn er eigenlijk maar twee hoofdafwegingen: de kosten en de levensduur. Verschillende typen dakbedekking hebben elk hun eigen levensduur en onderhoudsgevoeligheid. Het aantal soorten dakbedekking is vrijwel onbegrensd en wordt nog steeds uitgebreid met nieuwe, innovatie materialen. We zetten nu enkele van de meest gangbare dakbedekkingen op een rij:

  • Kunststof dakbedekking;
  • Rubber dakbedekking;
  • Bitumen dakbedekking;
  • PVC dakbedekking;
  • Vloeibare dakbedekking.

Onder de kunststof dakbedekkingen voor platte daken zijn met name bitumen en PVC populair.

Bitumen dakbedekking

Onder de diverse soorten dakbedekking geldt bitumen, ook wel dakleer genoemd, als een van de meest populaire. Met name op platte daken is deze bedekking populair. Het is een rubberachtige stof die aan de buitenkant wel iets wegheeft van asfalt. Bitumen heeft een relatief lage prijs per m2. Dat komt door het materiaal zelf, maar ook vanwege het feit dat het relatief eenvoudig is aan te brengen. Hoewel bitumen zowel op platte als op schuine daken gebruikt wordt, is het zeer ongebruikelijk om het op zeer schuine daken toe te passen.

PVC

Dakbedekking van PVC laat zich in veel opzichten goed vergelijken met bitumen. Het is relatief eenvoudig aan te brengen en onderhoudsarm. In principe wordt PVC dakbedekking ook enkel toegepast op platte daken of daken met een lichte helling. PVC is doorgaans iets duurder per m2 dan bitumen, maar zet daar wel meer stugheid en vooral een langere levensduur tegenover. Met name grote temperatuurverschillen eisen van bitumen en enkele andere soorten dakbedekking hun tol. PVC is hier juist bijzonder goed tegen bestand en komt op diverse soorten daken uitstekend tot zijn recht.

 

Wilt u meer weten over onze diensten, een gesprek aangaan of direct een offerte aanvragen? U kunt ons bereiken via 06-48409880.